Rosbiefrolletjes met paddenstoelen in rode wijnsaus
Rosbiefrolletjes met paddenstoelen in rode wijnsaus voor 4 personen.
Ingredienten :
- 1 sjalot
- 250 gr rosbief
- 4 plakjes schouderham
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden (diepvries)
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels rode wijn
- 1 bakje paddestoelenmelange ( 200 gr)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 ½ deciliter vleesfond ( pot a 380 ml.)
- 4 takjes tijm (zakje a 15 gr)
- 8 houten cocktailprikkers
- aluminiumfolie
Bereiding :
Sjalot pellen en snipperen. Rosbiefplakjes uitspreiden. Elk plakje beleggen met 1 plakje schouderham. Elk plakje bestrooien met halve eetlepel Italiaanse kruiden. Plakjes oprollen en vastzetten met cocktailprikker.
In braadpan boter verhitten. Rosbiefrolletjes in ca 6 minuten rondom bruin bakken. Uit pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie. Olie aan bakvet toevoegen. Paddestoelen al omscheppend ca 2 minuten bakken. Sjalot toevoegen en ca 1 minuut meebakken. Wijn toevoegen en 1 minuut op hoog vuur inkoken. Tomatenpuree en vleesfond erdoor roeren en op matig vuur tot saus roeren. (niet meer laten koken) Cocktailprikkers uit rolletjes nemen en rolletjes in mooie plakjes snijden. Saus over 4 borden verdelen.
Lekker met aardappelpuree en een groene groenteschotel van snijbonen of sperziebonen.