Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Cajun kipschotel a la Marianne

Vorige Volgende

Cajun kipschotel a la Marianne voor 2 tot 4 personen.
Ingrediënten :
  • 500 gr aardappelen (geen kruimige)
  • 75 gr gerookt spek in reepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gr kip(of kalkoen)filet
  • 2 eetl. Cajun-mix van Silvo
  • 1 ui
  • 1 rode (of andere kleur) paprika
  • ½ vers Spaans pepertje
  • ½ bakje champignons
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 pakje tomato frito van Heinz
  • peper (uit de molen)
  • peterselie of bieslook
 
Voorbereiding :
Kook de aardappels (met zout) gaar en laat ze afkoelen. Snijd ze in grove stukken. Snijd de kipfilet in blokjes, de ui grof, de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Snijd het pepertje overlangs open en haal de zaadlijst eruit en snijd het in flinterdunne ringetjes.
 
Bereiding :
Bak de reepjes spek uit (zonder olie) en haal ze uit de pan. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan het spekvet en bak hierin de blokjes kipfilet (minuut of acht). Doe de Cajun-mix erbij, maar voeg géén zout toe. Doe dan de gesneden ui er bij en bak even mee. Daarna de gesneden paprika en het pepertje. Bak dit nog even en voeg dan de grof gesneden aardappels erbij + de champignons. Gooi de inhoud van het blik gepelde tomaten erin + de tomato frito. Strooi er wat zwarte peper over en laat dit een tijdje stoven. Voor het serveren bestrooien met peterselie of bieslook.
I.p.v. champignons kunt u ook voorgekookte sperziebonen erin doen, of diepvries doperwten toevoegen.
Delen:

Advertentie:
Farm Date